Албания екстрадира в Турция Фарук Йозер, арестуваният за измама на инвеститори

...
Албания екстрадира в Турция Фарук Йозер, арестуваният за измама на инвеститори
Коментари Харесай

40 564 години затвор: Албания екстрадира крипто бос беглец

Албания екстрадира в Турция Фарук Йозер, задържаният за машинация на вложители в своята платформа за криптовалута Thodex криптобос. Това се случи на 20 април по предписание на Върховния съд на Албания, заяви.

Турция издаде интернационална заповед за арест през април 2021 година за укриващия се предприемач, откакто той избяга с 20 милиона $ в активи на вложители.

В обвинителния акт от 268 страници, импортиран от Анадолската основна прокуратура в Истанбул, 21 души са упрекнати за " основаване и ръководство на организация за осъществяване на закононарушение ", " машинация посредством потребление на осведомителни системи, банки или кредитни институции като инструмент " и " машинация на ръководители на компании и шефове на кооперации и закононарушение, обвързвано с изпиране на имуществени полезности вследствие на закононарушение ".
 Задържаха търсения Фатих Озер, създателят на турската криптоборса Thodex
Задържаха търсения Фатих Озер, създателят на турската криптоборса Thodex

Кой го залови и каква е изчезналата сума

За всеки от 21-те обвинени се желае присъда от 40 564 години затвор.

Йозер беше хванат в Албания през август предходната година. Съдът разпореди изгонването му в Турция, като реши, че доказателствата, събрани по време на ареста на Йозер, също би трябвало да бъдат предадени на турските управляващи. 

Базираната в Истанбул борса Thodex стартира нападателни акции за привличане на вложители. Борсата спря търговията през април 2021 година, откакто разгласява съмнително известие, в което пишеше, че са й нужни пет дни, с цел да се оправи с неуточнена външна инвестиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР